Nederlands English

Kom meedoen

Gezelligheid en leuk korfballen, dat is Oranje-Nassau. Voor jong en oud. Van jeugdkamp tot studenten-toernooien, van themafeesten tot selectieweekends en natuurlijk onze zeer succesvolle Kangoeroe Klup. We hebben studentenkorting! Bekijk de agenda en doe mee (eerste keer gratis).

Een prachtige zaterdag

geplaatst op 22 september 2024Jeugd

door Joost van der Schee

Het was weer een prachtige (competitie)zaterdag. Het zonnetje scheen en de vogels floten… iedereen had er zin in.

Mijn dag begon met een wedstrijd van de F. Daar volgden de kinderen de tegenstander zo goed, dat we ze de instructie konden geven om niet alleen hun tegenstander, maar ook de bal te volgen. Het had direct effect op het spel en de wedstrijd werd dan ook met 7-4 gewonnen. Fantastisch om dat soort vooruitgang te zien.

Niet veel later was ik in Huizen. Daar speelde onze, tot-dan-toe, ongeslagen C. Dat bleek moeilijker dan verwacht. De eerste helft liet Oranje-Nassau zich verrassen door het warme weer en het goede spel van Huizen. Na de rust (en een korte peptalk) leek iedereen zich te realiseren dat het veel beter kon. De tweede helft werkte iedereen keihard om de bal te onderscheppen, waardoor Nassau ineens de betere partij was. Nassau kwam terug tot 4-2. Dat was onvoldoende voor de overwinnning, maar het was prachtig om zoveel strijdlust te zien. Na afloop waren er allemaal knalrode koppies en was er veel lof voor ieders inzet.

Na deze wedstrijd was het tijd voor de A2 bij KZ in Zaandam. Zij hadden maar 6 spelers, dus speelde Bas van de B1 van Blauw-Wit mee en was Max uit ONze C opgetrommeld (die er al een halve wedstrijd op had zitten). Bas is 14, maar Max is pas 11 jaar oud! Een gewaagde zet, want de junioren zijn kinderen van 16 tot 19 jaar. Ze speelden beiden als dame en deden het fantastisch. Max scoorde zelfs twee keer. Niet alleen Max en Bas, maar de hele A2 speelde trouwens enorm goed. Ze werkten keihard voor iedere bal, lieten de bal snel rondgaan en motiveerden elkaar om ieder schot af te vangen. Dat ging zo goed, dat KZ vaak na 1 schot de bal al weer kwijt was. Aan het einde van de wedstrijd stonden we twee verdiende doelpunten voor en wonnen we de wedstrijd! Wat een prestatie. Ik was apetrots.

Natuurlijk waren er nog meer wedstrijden. Zo won de D2 verpletterend (met 3-27) van DSO en verloor de D1 met 9-1 van DOC. Reden om nog eens goed te kijken naar de indeling van deze twee teams, want dit is zowel voor de tegenstanders als voor ons niet leuk. ONs derde verloor van Helios en ONs tweede wist (met gemak) van een verbaasd EKVA te winnen, dat waarschijnlijk een ander beeld had bij Oranje-Nassau 2. ONs eerste team ging helaas net onderuit tegen De Corvers.

Hopelijk volgende week weer zo’n mooi weekend! Ik heb er nu al weer zin in!